cendawan instagram photo

#

Mohd Razif Sam Cendawan kukur guys fresh from maaa farm!!! Cod:seremban/port dickson/

Mohd Razif Sam

  • 19.02.2018 17:54
  • 0

Cendawan kukur guys fresh from maaa farm!!! Cod:seremban/port dickson/kl/klang valley #cendawankukur #cendawan #cendawangoreng #cod #jual #jualbeli

Satu Hari satu resepi... Dulu suke sgt mkn tahu telur ni..suke mkn tp x taw msk๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚skrg ni

Satu Hari satu resepi...

  • 19.02.2018 16:56
  • 0

Dulu suke sgt mkn tahu telur ni..suke mkn tp x taw msk๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚skrg ni alhamdulillah dh taw msk..x de lh ssh mne pn nk msk tahu ni..tahu telur ni sdp mkn pns2..ade yg suke mkn tahu telur ni??? Ni sy sertakn rsepi nye..senang,mudah&sedap...SELAMAT MENCUBA.. Bahan2: #Tahu telur(dipotong) #daun bawng #lada hitam #bwng putih 1bji(diketuk sedikit bg pecah) #kiub ayam #telur 1 bji #cendawan(ikot ske nk letak sayur ape) Cara2: 1โƒฃ goreng tahu telur smpai garing(hati2 bile goreng,kdg2 tahu tu meletup bile goreng) 2โƒฃ dh garing ketepikan 3โƒฃ goreng bwng putih,dh perang msk kn air(ikot cite rse nk kuah byk mne) 4โƒฃ dh mendidih masuk kn tahu, cendawan,lada hitam & kiub aym 5โƒฃ syur dh msk slow kn api &masuk kn telur..cpt2 kacau klo nk msuk telur tu,klo lambat kacau tkt telur tu berketul2(pukul dlu telur tu) 6โƒฃ msk smpai mendidih 7โƒฃ perasakan 8โƒฃ tutup api & msuk kn daun bawng 9โƒฃ siap d hidang kn Kredit resepi ini kpd shaiela ehin #mahn

Fikri Kurniawan Jangan menjadi seperti jamur#cendawan

Fikri Kurniawan

  • 18.02.2018 12:07
  • 1

Jangan menjadi seperti jamur #cendawan

Mohamad Faried Fanany ~ LND ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡ฉ Bagaikan cendawan di musim hujan #cendawan #jamur #nature #mushrooms

Mohamad Faried Fanany ~ LND ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡ฉ

Waingapu

  • 18.02.2018 04:12
  • 4

Bagaikan cendawan di musim hujan #cendawan #jamur #nature #mushrooms

Aljizat irianto Terbiasa sendiri#fungi #mushrooms #mycology #amazing #plant #botany

Aljizat irianto

  • 18.02.2018 01:33
  • 0

Terbiasa sendiri #fungi #mushrooms #mycology #amazing #plant #botany #plantae ##biology #nature #practice #jamur #cendawan #mushroom #fungifanatic

MyNameโ†’NuRuLHiDaYaHZaiNuNโ† siang menanti malam... #dagingbakar#cendawan inoki crispy

MyNameโ†’NuRuLHiDaYaHZaiNuNโ†

  • 17.02.2018 14:06
  • 0

siang menanti malam... #dagingbakar #cendawan inoki crispy

AZSimenfero Cendawan mini ! Ada cg request nak letak atas meja katanyaa . Tadaaa .

AZSimenfero

  • 17.02.2018 12:05
  • 1

Cendawan mini ! Ada cg request nak letak atas meja katanyaa . Tadaaa . Sesuai je nak letak atas mejaa . Saiz paling kecik . Berminat ? Ws kami 0139241028 atau dm je tepi . Kita balas selaju yg boleh . ๐Ÿ˜๐Ÿ’• #cendawan #mini #cute #marang #ganu #azsimenfero

AZSimenfero Hye gais ! Salam Sabtu . Cuti ni kita ada stok baruu !! ๐Ÿ˜‚ Cute kan

AZSimenfero

  • 17.02.2018 12:01
  • 0

Hye gais ! Salam Sabtu . Cuti ni kita ada stok baruu !! ๐Ÿ˜‚ Cute kan ? Ni cendawan butang . Huhuuu . Berminat ? Ws kita deh 0139241028 atau pm je tepi . Kita balas dlm kadar yg terpantas . ๐Ÿ’• #cendawan #mini #merah polkadot #marang #ganu

vitalitas & kesuburan pria *TRIPLE BOOSTER salah satu komposisinya adalah CORDYCEPS* *Cordyceps*

vitalitas & kesuburan pria

  • 17.02.2018 07:20
  • 0

*TRIPLE BOOSTER salah satu komposisinya adalah CORDYCEPS* *Cordyceps* sejenis fungus atau cendawan tumbuh subur di kawasan pergunungan ketinggian lebih 3500 meter dpl. Banyak ditemukan di pegunungan China, Tibet, Nepal dan Himalaya. Dikategorikan salah satu herbal sangat bernilai tinggi dalam pengobatan tradisional China dan ilmu pengobatan modern. Dalam masyarakat China, ia disebut Dong Chong Xia Cao artinya musim dingin jadi "ulat", musim panas jadi "rumput". . . #cordyceps #fungi #jamur #tradisional #cendawan #manfaatcordyceps

helmy young Cendawan/jamur/fungiMusim hujanTumbuh dimana manaBagus juga buat f

helmy young

Tangerang

  • 16.02.2018 04:09
  • 0

Cendawan/jamur/fungi Musim hujan Tumbuh dimana mana Bagus juga buat foto #kebunelhelmy #figurine #jamur #cendawan #fungi #diorama

SuhailiDarmawi_570 Salam sejahtera rakan-rakan IG ku yang yang di sana, di sini dan di ma

SuhailiDarmawi_570

  • 15.02.2018 16:42
  • 6

Salam sejahtera rakan-rakan IG ku yang yang di sana, di sini dan di mana-mana saja anda berada, moga sentiasa ceria hendaknya.๐Ÿ˜€ Orang kata kalau nak ambil gambar cendawan kena pergi waktu awal pagi baru dapat cendawan yang cantik segar dan comel. Jika pergi waktu dah panas, panas lit-lit orang utara kata ,nanti kita dapat yang dah layu ,lembik terkulai, terpeleot macam dah kena sembor racun rumput gayanya. ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š Betul kan, kalau tak percaya tengok gambar yang saya ambil ni, nampak layu terkulai tak bermaya kan. ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž #kulat #cendawan #fungus #fungi #mushroom_macro #mushrooms #macro #macroshots #macroworld #macrophotography #macro_mood #natureshots #naturegram #rainy #rainyseason #phone_camera_photography #photooftheday #panoramaphotography #panorama #phoneclick #mobileshot #mobilephotograpy #mobilephotographer Wishing a beautiful time to all my friends ๐Ÿ‘‹๐Ÿ‘‹๐Ÿ‘‹

Linda Hasan Plan nk masak kari +kerang. Tp kerang kecil2. Buat tumis cili +sotong

Linda Hasan

  • 15.02.2018 08:43
  • 6

Plan nk masak kari +kerang. Tp kerang kecil2. Buat tumis cili +sotong je la. #cendawan busut #daridapurlinda

๐ŸŒฟ zhay ๐ŸŒฟ habibi #mushrooms #cendawan#zhay_mag

๐ŸŒฟ zhay ๐ŸŒฟ habibi

  • 15.02.2018 03:38
  • 0

#mushrooms #cendawan #zhay_mag

CY_9906 #mushrooms #flower #genting #cendawan

CY_9906

Genting Strawberry Leisure Farms

  • 14.02.2018 10:58
  • 1

#mushrooms #flower #genting #cendawan

Cendawan Uni Jamur lingzhi sering disebut sebagai

Cendawan Uni

  • 14.02.2018 09:59
  • 2

Jamur lingzhi sering disebut sebagai "Raja segala herbal" atau "Herbal Ajaib" dan sudah digunakan selama ribuan tahun. Di Jepang Lingzhi dikenal sebagai Reishi, sedang dalam bahasa latin disebut Genoderma Lucidum . . Sumber: amazine.co #cendawan #cendawanuni #lingzhi #mushrooms #medicalmushroom #oystermushroom #organic #organicfood #vegetarian #nature #backtonature #farming #gardening #growyourownfood #cancer #science #magicmuahroom

GERIK NATURE Cendawan @ kulat koi (nama org kg pangil) Digunakan ibuยฒ untuk henti

GERIK NATURE

  • 14.02.2018 08:37
  • 0

Cendawan @ kulat koi (nama org kg pangil) Digunakan ibuยฒ untuk hentikan anak yg susah berhenti susu nenen atau botol, Dgan mgambil debu dari cendawan tersebut dan disapu pada puting, rasanya yg pahit membuatkan anak muak dan berhenti susu, Follow @loves.green #mushrooms #mushroimlove #mushromhead #mushroomsociety #fungi #mushroom #nature #fungus #fantasticfumgi #amazingmushroom #mushroommagazine #lovemushroom #cendawan #kulat #cendawantumbuhselepashujan #naturelovers

love's green Follow @gerik_nature#mushrooms #mushroimlove #mushromhead #mushrooms

love's green

  • 14.02.2018 07:53
  • 2

Follow @gerik_nature #mushrooms #mushroimlove #mushromhead #mushroomsociety #fungi #mushroom #nature #fungus #fantasticfumgi #amazingmushroom #mushroommagazine #lovemushroom #cendawan #kulat #cendawantumbuhselepashujan #naturelovers

Cendawan Uni Jamur Lingzhi, si buruk rupa yang kaya manfaat.Nama latin dari jamur

Cendawan Uni

  • 13.02.2018 17:03
  • 1

Jamur Lingzhi, si buruk rupa yang kaya manfaat. Nama latin dari jamur lingzhi adalah Ganoderma lucidum, dipercaya berasal dari negara China. . Jamur Lingzhi memiliki senyawa aktif, nutrisi, vitamin, dan mineral, antara lain karbohidrat, lemak, protein, kalsium, magnesium, fosfor, kalium, natrium, zat besi, niacin, dan juga mengandung vitamin B. . Beberapa kandungan tersebut yang terdapat pada jamur lingzhi, bermanfaat untuk kesehatan, antara lain : โ˜…mencegah perkembangan sel kanker โ˜… mencegah tumor โ˜…melancarkan peredaran darah โ˜…meregenerasi sel Dan masih banyak manfaat lainnya. . . (Info dari berbagai sumber) . . . #cendawan #cendawanuni #padangpanjang #lingzhimushroom #organicfood #organic #agriculture #agropreneur #womenwhofarm #gardening #nature #backtonature #growyourownfood #supportlocalfarmers #medicalmushroom

Rozalifah Mohamad Razalli Air tangan ummi ๐Ÿ˜˜Peha itik bakar,  sup cendawan busutNyummmmmm#d

Rozalifah Mohamad Razalli

  • 13.02.2018 15:06
  • 0

Air tangan ummi ๐Ÿ˜˜ Peha itik bakar, sup cendawan busut Nyummmmmm #dinner #makan #itik #cendawan #gombak

Restoran Barra Diet ke tu? jom makan cendawan.... More menu : www.facebook.com/restor

Restoran Barra

  • 13.02.2018 14:16
  • 2

Diet ke tu? jom makan cendawan.... More menu : www.facebook.com/restoranbarra #sup #cendawan #mushroom #supcendawan #sedap #hirup #pedas #lapar #diet #restoranbarra #bangi #shahalam #kajang #dinner

love's green #mushrooms #mushroimlove #mushromhead #mushroomsociety #fungi #mushroo

love's green

  • 13.02.2018 11:28
  • 0

#mushrooms #mushroimlove #mushromhead #mushroomsociety #fungi #mushroom #nature #fungus #fantasticfumgi #amazingmushroom #mushroommagazine #lovemushroom #cendawan #kulat #cendawantumbuhselepashujan #naturelovers

love's green #mushrooms #mushroimlove #mushromhead #mushroomsociety #fungi #mushroo

love's green

  • 13.02.2018 11:22
  • 0

#mushrooms #mushroimlove #mushromhead #mushroomsociety #fungi #mushroom #nature #fungus #fantasticfumgi #amazingmushroom #mushroommagazine #lovemushroom #cendawan #kulat #cendawantumbuhselepashujan #naturelovers

love's green #mushrooms #mushroimlove #mushromhead #mushroomsociety #fungi #mushroo

love's green

  • 13.02.2018 11:19
  • 0

#mushrooms #mushroimlove #mushromhead #mushroomsociety #fungi #mushroom #nature #fungus #fantasticfumgi #amazingmushroom #mushroommagazine #lovemushroom #cendawan #kulat #cendawantumbuhselepashujan #naturelovers

love's green #mushrooms #mushroimlove #mushromhead #mushroomsociety #fungi #mushroo

love's green

  • 13.02.2018 10:34
  • 0

#mushrooms #mushroimlove #mushromhead #mushroomsociety #fungi #mushroom #nature #fungus #fantasticfumgi #amazingmushroom #mushroommagazine #lovemushroom #cendawan #kulat #cendawantumbuhselepashujan #naturelovers

NOT GOOD WITH WORDS Lunch hari ni... #ndrajamalkitchen #masakapahariini #masakapaharini #c

NOT GOOD WITH WORDS

  • 13.02.2018 09:31
  • 1

Lunch hari ni... #ndrajamalkitchen #masakapahariini #masakapaharini #cendawan #hoktomushroom #hokto

@DaporBoy*Cook*MyFoodExplorer Button Mushroom Spicy Cajun Style  #Mushroom #ButtonMushroom #Cendawan

@DaporBoy*Cook*MyFoodExplorer

  • 13.02.2018 08:45
  • 3

Button Mushroom Spicy Cajun Style #Mushroom #ButtonMushroom #Cendawan #SpicyCajun #FoodPorn #FoodExplorer #FoodLover #JJCMTV3

norshila zuhdi Rezeki dr bumi Allah...Alhamdulillah.....#udang_galah#cendawanJ

norshila zuhdi

  • 12.02.2018 14:53
  • 0

Rezeki dr bumi Allah... Alhamdulillah... . . #udang_galah #cendawan Jom main masak2.... #selamat_malam

NOT GOOD WITH WORDS Bila takde idea nak masak apa, campak segala benda dalam periuk.Ayam

NOT GOOD WITH WORDS

  • 12.02.2018 14:07
  • 0

Bila takde idea nak masak apa, campak segala benda dalam periuk. Ayam, 3 jenis cendawan, fishball, celery, tomato. Nak kurangkan barang dalam peti ais pun ye. Khamis dah nak balik kampung. #ndrajamalkitchen #masakapahariini #masakapaharini #cendawan

Nurul Syamila Salim Ni shimeji mushroom (tengok nama dia kat pakaging tadi) belakabg pakag

Nurul Syamila Salim

  • 12.02.2018 06:19
  • 0

Ni shimeji mushroom (tengok nama dia kat pakaging tadi) belakabg pakaging dia pun ada bg resipi yg sesuai utk shimeji ni TF de buat offer cendawan ni singgit lbey...jd kita grab la sebungkus... Haritu buat sup sdap...tp kne ltak last skali...nanti dia mcm nak kata kenyal tak...nak kata rangup pn x...sbb cendawan xpayah masak lama2...nt xsedap #shimejimushroom #cendawan #kulat

azie_noor Stuffed Portobello @ Cendawan Sumbat..gambar zaman IG belum wujud lagi

azie_noor

Kampung Warisan

  • 12.02.2018 05:57
  • 10

Stuffed Portobello @ Cendawan Sumbat..gambar zaman IG belum wujud lagi. Bahan-Bahan: 4-5 keping cendawan portobello 1/2 cawan isi udang, cincang 1/2 cawan isi ketam/ayam cincang 1/2 cawan cream cheese/mayonnaise 1/2 biji bawang besar, cincang 1 tangkai cili hijau, cincang 1/2 cawan serbuk roti 1/2 tsp thyme 1/2 tsp oregano 1/2 tsp perasa serbuk lada hitam Secubit garam Keju mozarella, parut Caranya: 1. Panaskan oven pada suhu 180ยฐC. 2. Cabut tangkai cendawan dan kikis dalamannya. Lap cendawan dengan kitchen towel. Sapu cendawan dengan minyak zaitun. 3. Tumis bawang besar, cili, isi udang, isi ketam atau ayam dengan satu sudu besar minyak. 3. Satukan bahan tumisan dan bahan-bahan lain dalam mangkuk kecuali keju. Gaul rata. 4. Sumbat setiap satu cendawan dengan adunan tadi. Taburkan parutan mozzarella diatas sekali. 5. Panggang cendawan selama 15-20 minit dan hingga keju keemasan. #stuffedportobello #portobellos #cendawan #cendawansumbat #bakedmushroom #grilledmushroom #lovemushroom #mushroomphoto #mushroomphotography

๐Ÿ€Cheritera๐Ÿ€ ๐Ÿ”Ayam Dara Salai Cheritera..Available di Cheritera Cafe, Bangunan

๐Ÿ€Cheritera๐Ÿ€

University of Malaya

  • 12.02.2018 05:57
  • 1

๐Ÿ”Ayam Dara Salai Cheritera .. Available di Cheritera Cafe, Bangunan Azman Hashim, UM .. #foodblogger #foodmsia #foodphotography #foodinstagram #foodmalaysia #foodlovers #foodoftheday #foodphotographer #foodphotoshoot #beautifulcuisines๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ’๐Ÿ“๐Ÿ๐ŸŠ #bestfromcheritera #packlunch #lunchdelivery #sambaludangpetai #cendawankukur #keliaalai #ayamsalai #dagingsalai #igersmy #igersmalaysia #packfood #chickenkungpao #roastedlambleg #ayamsalai #dagingsalai #asampedas #asampedasmelaka #sambaludangpetai #siputsedut #ayamsalai #cendawankukur #cendawan #beefsandwich

๐Ÿ€Cheritera๐Ÿ€ Food Cheritera memang murah..Kita jual lauk je utk small tapau for R

๐Ÿ€Cheritera๐Ÿ€

Cheritera

  • 12.02.2018 05:08
  • 3

Food Cheritera memang murah .. Kita jual lauk je utk small tapau for RM8 .. Ada di Kantin Cheritera UM yea .. #foodblogger #foodmsia #foodphotography #foodinstagram #foodmalaysia #foodlovers #foodoftheday #foodphotographer #foodphotoshoot #beautifulcuisines๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ’๐Ÿ“๐Ÿ๐ŸŠ #bestfromcheritera #packlunch #lunchdelivery #sambaludangpetai #cendawankukur #keliaalai #ayamsalai #dagingsalai #igersmy #igersmalaysia #packfood #chickenkungpao #roastedlambleg #ayamsalai #dagingsalai #asampedas #asampedasmelaka #sambaludangpetai #siputsedut #ayamsalai #cendawankukur #cendawan #beefsandwich

๐Ÿ€Cheritera๐Ÿ€ Malay Specials available di Cafe Cheritera Bangunan Azman Hashim di UM

๐Ÿ€Cheritera๐Ÿ€

Cheritera

  • 12.02.2018 04:12
  • 0

Malay Specials available di Cafe Cheritera Bangunan Azman Hashim di UM yea. Hari ni kita ada 1.Set Sambal Udang Petai 2.Set Daging Salai Masak Lemak Mangga Muda 3.Set Ayam Dara Salai , kuah asam & Ulam 4.Set Asam Pedas Mayong .. #foodblogger #foodmsia #foodphotography #foodinstagram #foodmalaysia #foodlovers #foodoftheday #foodphotographer #foodphotoshoot #beautifulcuisines๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ’๐Ÿ“๐Ÿ๐ŸŠ #bestfromcheritera #packlunch #lunchdelivery #sambaludangpetai #cendawankukur #keliaalai #ayamsalai #dagingsalai #igersmy #igersmalaysia #packfood #chickenkungpao #roastedlambleg #ayamsalai #dagingsalai #asampedas #asampedasmelaka #sambaludangpetai #siputsedut #ayamsalai #cendawankukur #cendawan #beefsandwich

๐Ÿ€Cheritera๐Ÿ€ Oh maiiigad!!!The Masak Lemak Daging Salai is sooooo good dgn mangga

๐Ÿ€Cheritera๐Ÿ€

Cheritera

  • 12.02.2018 03:47
  • 2

Oh maiiigad!!! The Masak Lemak Daging Salai is sooooo good dgn mangga muda ! Mcm kenak gitu eh! .. Hehehe .. Kita dah almost ready utk Tapau Lunch di Bank Rakyat nari! Tq kak June!๐Ÿ˜. .. #foodblogger #foodmsia #foodphotography #foodinstagram #foodmalaysia #foodlovers #foodoftheday #foodphotographer #foodphotoshoot #beautifulcuisines๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ’๐Ÿ“๐Ÿ๐ŸŠ #bestfromcheritera #packlunch #lunchdelivery #sambaludangpetai #cendawankukur #keliaalai #ayamsalai #dagingsalai #igersmy #igersmalaysia #packfood #chickenkungpao #roastedlambleg #ayamsalai #dagingsalai #asampedas #asampedasmelaka #sambaludangpetai #siputsedut #ayamsalai #cendawankukur #cendawan #beefsandwich.

Balittri Kementan MIKROORGANISME PERMUKAAN DAUN, ATASI PENYAKIT GUGUR DAUN PADA TANAMAN

Balittri Kementan

Balai Penelitian Tanaman Industri dan Penyegar

  • 11.02.2018 18:22
  • 2

MIKROORGANISME PERMUKAAN DAUN, ATASI PENYAKIT GUGUR DAUN PADA TANAMAN KARET Penyakit gugur daun pada tanaman karet yang disebabkan oleh jamur Corynes poracassiicola, Olletotrichum gloeosporioides, dan Oidium heveae dapat diatasi dengan pemanfaatan mikroorganisme yang ada pada permukaan daun (filoplan). Mikroorganisme ini berupa cendawan dan bakteri yang bersifat antagonis terhadap patogen dengan mekanisme hiperparasit, antibiosis atau lisis, dan secara tidak langsung melalui kompetisi dan induksi ketahanan tanaman. Beberapa cendawan filoplan yang bersifat antagonis terhadap C. gloeosporioides yaitu Aspergillus sp., Trichophyton sp., Gliocladium sp., Gonatorrhodiella sp., dan Syncephalastrum sp. Untuk mengendalikan Corynespora cassiicola dapat menggunakan agens antagonis cendawan filoplan Trichocladium sp. dan Aspergillus niger. Mikroorganisme filoplan tersebut didapatkan dengan dengan cara isolasi daun karet menggunakan metode perendaman, yaitu bagian daun tanaman yang sehat direndam dan dikocok. Selanjutnya dapat diperbanyak pada media potato dextrose agar (PDA) untuk cendawan dan media tryptic soy agar (TSA) untuk bakteri. http://balittri.litbang.pertanian.go.id/index.php/berita/info-teknologi/368-mikroorganisme-permukaan-daun-atasi-penyakit-gugur-daun-pada-tanaman-karet #karet #cendawan #filoplan #gugurdaun #agroinovasi #balittri

Zalina Ahmad Bkn senang nk dapat.. Nak msk apa agaknye yer.. #cendawan busut#

Zalina Ahmad

Padang Jawa

  • 11.02.2018 17:45
  • 5

Bkn senang nk dapat.. Nak msk apa agaknye yer.. #cendawan busut#

Muhammad Afham Dah bila laparrrrrr + penat badan + malas nak keluar ni laaa jadi dia

Muhammad Afham

  • 11.02.2018 16:22
  • 1

Dah bila laparrrrrr + penat badan + malas nak keluar ni laaa jadi dia sayur air cendawan special hand made.. #masakanrumah #cendawan #suamimasak #jadiapaxtahu #imwaiting #liam

Yatt Si Ikan Bilis Cendawan goreng + sambal kicap sambil layan Return of Superman. Dia pu

Yatt Si Ikan Bilis

  • 11.02.2018 12:48
  • 2

Cendawan goreng + sambal kicap sambil layan Return of Superman. Dia punya sedap nak alas lantai pun tak sempat. Hahaha.. #teatime #tempura #mushroomtempura #cendawan #cendawangorengtepung #yattskitchen #sambalkicap #spicysoysauce

SouthChickRm1.00 Assalamualaikum semua ๐Ÿค—okayy ni nk tukar genre kejap. Saya juga ad

SouthChickRm1.00

Batu Pahat

  • 11.02.2018 10:34
  • 1

Assalamualaikum semua ๐Ÿค— okayy ni nk tukar genre kejap. Saya juga ada menjual Cendawan Kukur. Oraitt cendawan ni sedap kalau dimasak gulai lemak cili padi ๐Ÿ”ฅ. Biasanya orang lama lama tahu lah masak apa lagi sedap ๐Ÿ˜‹. So harini saya nk open orderr untuk cendawan ni. Open order Mini pack 100gram - Rm 7.00 Medium pack 500gram - Rm35.00 Kalau rasa malas nk keluar, kitorang ada sediakan penghantaran ke rumah secara PERCUMA ! dikawasan Batu Pahat, Pura Kencana, Parit Raja. So tunggu apa lagi ! order sekarang ! - Afiq : 0104144156 #kptmbatupahat #BatuPahat #purakencana #paritrajabatupahat #cendawan #jualmurah @pian.eyann @azlina123_rais

azie_noor Stuffed Portobello. Ingredients:3 pcs large portobello mushrooms1/2

azie_noor

  • 11.02.2018 08:40
  • 12

Stuffed Portobello. Ingredients: 3 pcs large portobello mushrooms 1/2 cup minced shrimps 1/2 cup minced chicken 1/2 tsp dried rosemary 1/2 oregano 1 green chili, minced 1/2 onion, chopped A few dashes of black pepper seasoning A pinch of salt 4-5 tbsp mayonnaise 1/2 cup breadcrumbs Grated mozarella cheese Method: 1. Discard stems and remove gills from mushrooms and pat dry. Brush mushrooms with olive oil. 2. In a tbsp of oil, saute onion, green chilli, shrimps, chicken, herbs, seasoning and salt. 3. Transfer sautรจed ingredients into a bowl. Combine with mayonnaise and breadcrumbs. Mix well. 4. Spoon mixture into mushrooms and top with mozarella. 5. Bake in a preheated oven at 180ยฐC for 15-20 minutes and cheese topping turns golden. #stuffedmushroom #stuffedportobello #cendawansumbat #cendawan #mushroom #lovemushroom #grilledmushroom #bakedmushroom #mushroomphoto #mozarellatopping #cheesetopping

Riey Rayner Happy #lunch kamurang. Apa menu kamu this Sunday? Menu saya terlebih r

Riey Rayner

  • 11.02.2018 08:10
  • 0

Happy #lunch kamurang. Apa menu kamu this Sunday? Menu saya terlebih rajin hari ni #ulamraja #sambalbelacanikanbilis #cendawan tumis isi ayam #ikangoreng dan paling win kat situ #petaigorengudangkering. Siapa suka makan petai kita ging jo. Warna kekuningan kat nasi tu sebenarnya kuah gulai #ikanmasaklomakciliapi semua menu ni hasil soping kemarin kat tamu Kinarut. Berbaloi tapi ikan mahal musim awal tahun ni. Tapi asyik makan ayam je muka pun macam ayam tu yang bosan. So selamat menjamu salira kamurang ya..

Elly Ezlinda Peminat #mushroom #cendawan mesti suka ni!

Elly Ezlinda

  • 11.02.2018 07:32
  • 0

Peminat #mushroom #cendawan mesti suka ni!

azie_noor Stuffing done. All set to bake/grill. Stuffed Portobello. #stuffedport

azie_noor

  • 11.02.2018 07:18
  • 20

Stuffing done. All set to bake/grill. Stuffed Portobello. #stuffedportobello #stuffedmushroom #cendawan #portobellos #mushrooms #stuffing #loveportobello #lovemushrooms #grillings #bakedmushrooms #mushroomphotography #mushroomphoto #bakedmushroom

Charmie Boutiques ็ด ้ฃŸไบ”้ฆ™Veggie gor hiang made by beancurd, mushroom #vegan #vegan

Charmie Boutiques

Johor Bahru

  • 11.02.2018 05:45
  • 5

็ด ้ฃŸไบ”้ฆ™ Veggie gor hiang made by beancurd, mushroom #vegan #veganrecipes #vegetarian #veganfood #vegetarianfood #veggie #veggies #spice #spices #mushrooms #mushroom #charmieboutiques #johorbahru #carrot #carrots #beancurd #tahu #cendawan #waterchestnut #็ด ้ฃŸ#ไบ”้ฆ™

Che' Li Jasmen Kulat @ fungi#cendawan #kulat #fungi

Che' Li Jasmen

Taman Rimba Ampang, Bukit Belacan

  • 11.02.2018 05:44
  • 0

Kulat @ fungi #cendawan #kulat #fungi

azie_noor Portobello Mushrooms. Berapa kali keluar masuk fridge.. tak jugak dima

azie_noor

  • 10.02.2018 16:44
  • 22

Portobello Mushrooms. Berapa kali keluar masuk fridge.. tak jugak dimasak-masak. #portobellos #cendawan #portobellomushrooms #mushrooms #portobellomushroom #lovemushrooms #mushroomphotography #mushroomphoto

Erlino Senangnya dapat banyak jamur  #MuhammadKhalilGibran  #fungi #cendawan

Erlino

  • 10.02.2018 06:23
  • 0

Senangnya dapat banyak jamur #MuhammadKhalilGibran #fungi #cendawan #jamurbulan

Yusrin Amylia Assalam slmt pg.. smlm post before rmai y tnya mne after nye... Ha ni

Yusrin Amylia

  • 09.02.2018 04:51
  • 4

Assalam slmt pg.. smlm post before rmai y tnya mne after nye... Ha ni ha dlm proses.. Smlm terbantut jp..hahahaha๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜….. Ai ni bru blh smbung.. ๐Ÿ˜ #sotong #cendawan #staytuned #sabar #sedapke

Cooking Makes Me Happy .08.02.2018Done.Pan Grilled Salmon.Sayur campur.Masuk waktu Maghr

Cooking Makes Me Happy

  • 08.02.2018 13:53
  • 28

. 08.02.2018 Done. Pan Grilled Salmon. Sayur campur. Masuk waktu Maghrib, kita ratah dua2 dish ni insyaAllah. โ€ข โ€ข โ€ข #sayurcampur#cendawan#kacangbuncis#pangrilledsalmon#grilledsalmon#cookedwithโ™ฅ๏ธ #straightfromtheheart #homecooked #icookweeat#my ersion#familythateatstogetherstaystogether #cookingmakesmehappy #airtanganmama #airtanganisteri #frommyhumblekitchen #cookingismypassion #workingmom #bibikless#malaydish#jangansonglapgambarsaya

Cooking Makes Me Happy .08.02.2018Done.Sayur campur.To be eaten with the pan grilled salm

Cooking Makes Me Happy

  • 08.02.2018 13:52
  • 9

. 08.02.2018 Done. Sayur campur. To be eaten with the pan grilled salmon๐Ÿ˜Š. โ€ข โ€ข โ€ข #sayurcampur#cendawan#kacangbuncis#cookedwithโ™ฅ๏ธ #straightfromtheheart #homecooked #icookweeat#my ersion#familythateatstogetherstaystogether #cookingmakesmehappy #airtanganmama #airtanganisteri #frommyhumblekitchen #cookingismypassion #workingmom #bibikless#malaydish#jangansonglapgambarsaya

Cooking Makes Me Happy .08.02.2018Part 2.Sayur campur.To be eaten with the pan grilled sa

Cooking Makes Me Happy

  • 08.02.2018 13:44
  • 0

. 08.02.2018 Part 2. Sayur campur. To be eaten with the pan grilled salmon๐Ÿ˜Š. โ€ข โ€ข โ€ข #sayurcampur#cendawan#kacangbuncis#cookedwithโ™ฅ๏ธ #straightfromtheheart #homecooked #icookweeat#my ersion#familythateatstogetherstaystogether #cookingmakesmehappy #airtanganmama #airtanganisteri #frommyhumblekitchen #cookingismypassion #workingmom #bibikless#malaydish#jangansonglapgambarsaya

๐Ÿ€Cheritera๐Ÿ€ โญ๏ธCheritera Open - Weekends !..Mcm baik kan !..Plan your lunch

๐Ÿ€Cheritera๐Ÿ€

Kuala Lumpur, Malaysia

  • 08.02.2018 09:47
  • 0

โญ๏ธCheritera Open - Weekends ! .. Mcm baik kan ! .. Plan your lunch di Cafe Cheritera di Bangunan Azman Hashim, UM dan boleh request nak Lunch menu Western ke Malay .. โญ๏ธMin perbooking 2pax only .. Package Lunch dari Rm15 perpax complete dgn dessert .. Watsapp Linda if you guys intrested yea .. Kita try weekend ni tengok sambutan camne kalau ok kita terus ONs!! ๐Ÿ˜ .. Linda can be contacted at 0173389865 .. #foodblogger #foodmsia #foodphotography #foodinstagram #foodmalaysia #foodlovers #foodoftheday #foodphotographer #foodphotoshoot #beautifulcuisines๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ’๐Ÿ“๐Ÿ๐ŸŠ #bestfromcheritera #packlunch #lunchdelivery #sambaludangpetai #cendawankukur #keliaalai #ayamsalai #dagingsalai #igersmy #igersmalaysia #packfood #chickenkungpao #roastedlambleg #ayamsalai #dagingsalai #asampedas #asampedasmelaka #sambaludangpetai #siputsedut #ayamsalai #cendawankukur #cendawan #beefsandwich #fajitas

๐Ÿ€Cheritera๐Ÿ€ Menu utk Lunchpack food Cheritera esok ( Jumaat)...Rm10 perset1.Set

๐Ÿ€Cheritera๐Ÿ€

Cheritera

  • 08.02.2018 07:00
  • 0

Menu utk Lunchpack food Cheritera esok ( Jumaat) ... Rm10 perset 1.Set Ayam 3 Rasa Cheritera & Ulam 2.Set Asam Pedas Tengiri & Ulam 3.Set Udang Sambal Petai & Ulam 4.Set Fajitas Daging Salai 5.Set Ayam Pop & Kongpau Sauce 6.Set Ayam Bali(k) ikot Pedas & Ulam 7.Toast Sandwich Daging Salai 8.Set Pasta Carbonara Daging Salai 9.Set Masak Lemak Rebung dan ikan .. 1.Min order 10 sets 2.Book before 8pm today 4.Cheritera akan hanya Confirm order selepas bayaran dibuat 5.Linda 017.3389865 .. #foodblogger #foodmsia #foodphotography #foodinstagram #foodmalaysia #foodlovers #foodoftheday #foodphotographer #foodphotoshoot #beautifulcuisines๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ’๐Ÿ“๐Ÿ๐ŸŠ #bestfromcheritera #packlunch #lunchdelivery #sambaludangpetai #cendawankukur #keliaalai #ayamsalai #dagingsalai #igersmy #igersmalaysia #packfood #chickenkungpao #roastedlambleg #ayamsalai #dagingsalai #asampedas #asampedasmelaka #sambaludangpetai #siputsedut #ayamsalai #cendawankukur #cendawan #beefsandwich #fajitas

๐Ÿ€Cheritera๐Ÿ€ Ok ons menu ni utk Packfood!..Satgi kita update full menu esok ya, k

๐Ÿ€Cheritera๐Ÿ€

Cheritera

  • 08.02.2018 06:30
  • 1

Ok ons menu ni utk Packfood! .. Satgi kita update full menu esok ya, kalau awak belum try food Cheritera..kita rasa esok la hari nya kena try!๐Ÿ˜‚. #foodblogger #foodmsia #foodphotography #foodinstagram #foodmalaysia #foodlovers #foodoftheday #foodphotographer #foodphotoshoot #beautifulcuisines๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ’๐Ÿ“๐Ÿ๐ŸŠ #bestfromcheritera #packlunch #lunchdelivery #sambaludangpetai #cendawankukur #keliaalai #ayamsalai #dagingsalai #igersmy #igersmalaysia #packfood #chickenkungpao #roastedlambleg #ayamsalai #dagingsalai #asampedas #asampedasmelaka #sambaludangpetai #siputsedut #ayamsalai #cendawankukur #cendawan #beefsandwich #fajitas

๐Ÿ€Cheritera๐Ÿ€ Mari kita cari apa menu lagi kita boleh buat dgn Daging Salai ..Fajit

๐Ÿ€Cheritera๐Ÿ€

Cheritera

  • 08.02.2018 06:18
  • 0

Mari kita cari apa menu lagi kita boleh buat dgn Daging Salai .. Fajitas Daging Salai! .. Wuhooo!!!! Meh order utk Lunchpackfood esok pulak! ... Rm10 je perset. .. #foodblogger #foodmsia #foodphotography #foodinstagram #foodmalaysia #foodlovers #foodoftheday #foodphotographer #foodphotoshoot #beautifulcuisines๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ’๐Ÿ“๐Ÿ๐ŸŠ #bestfromcheritera #packlunch #lunchdelivery #sambaludangpetai #cendawankukur #keliaalai #ayamsalai #dagingsalai #igersmy #igersmalaysia #packfood #chickenkungpao #roastedlambleg #ayamsalai #dagingsalai #asampedas #asampedasmelaka #sambaludangpetai #siputsedut #ayamsalai #cendawankukur #cendawan #beefsandwich #fajitas.

๐Ÿ€Cheritera๐Ÿ€ My Fav Toast Sandwich Daging Salai pun out utk Lunchpackfood..1 set R

๐Ÿ€Cheritera๐Ÿ€

Cheritera

  • 08.02.2018 05:54
  • 0

My Fav Toast Sandwich Daging Salai pun out utk Lunchpackfood.. 1 set Rm10 je ! ... Ada cili api juga kita bekalkan extra!!! .. #foodblogger #foodmsia #foodphotography #foodinstagram #foodmalaysia #foodlovers #foodoftheday #foodphotographer #foodphotoshoot #beautifulcuisines๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ’๐Ÿ“๐Ÿ๐ŸŠ #bestfromcheritera #packlunch #lunchdelivery #sambaludangpetai #cendawankukur #keliaalai #ayamsalai #dagingsalai #igersmy #igersmalaysia #packfood #chickenkungpao #roastedlambleg #ayamsalai #dagingsalai #asampedas #asampedasmelaka #sambaludangpetai #siputsedut #ayamsalai #cendawankukur #cendawan #beefsandwich..

๐Ÿ€Cheritera๐Ÿ€ Sos 3Rasa Cheritera.....Menu ni memang dari dulu fames di Celcom...

๐Ÿ€Cheritera๐Ÿ€

  • 08.02.2018 05:32
  • 2

Sos 3Rasa Cheritera.. ... Menu ni memang dari dulu fames di Celcom... Thank you Ziela .. #foodblogger #foodmsia #foodphotography #foodinstagram #foodmalaysia #foodlovers #foodoftheday #foodphotographer #foodphotoshoot #beautifulcuisines๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ’๐Ÿ“๐Ÿ๐ŸŠ #bestfromcheritera #packlunch #lunchdelivery #sambaludangpetai #cendawankukur #keliaalai #ayamsalai #dagingsalai #igersmy #igersmalaysia #packfood #chickenkungpao #roastedlambleg #ayamsalai #dagingsalai #asampedas #asampedasmelaka #sambaludangpetai #siputsedut #ayamsalai #cendawankukur #cendawan #beefsandwich

๐Ÿ€Cheritera๐Ÿ€ ๐ŸฑLunchpack food ready utk Delivery!...Thank you gais!..Linda lo

๐Ÿ€Cheritera๐Ÿ€

Cheritera

  • 08.02.2018 05:30
  • 0

๐ŸฑLunchpack food ready utk Delivery! ... Thank you gais! .. Linda loves you!...cium sikit! ๐Ÿ’‹ #notinlesboways .. #foodblogger #foodmsia #foodphotography #foodinstagram #foodmalaysia #foodlovers #foodoftheday #foodphotographer #foodphotoshoot #beautifulcuisines๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ’๐Ÿ“๐Ÿ๐ŸŠ #bestfromcheritera #packlunch #lunchdelivery #sambaludangpetai #cendawankukur #keliaalai #ayamsalai #dagingsalai #igersmy #igersmalaysia #packfood #chickenkungpao #roastedlambleg #ayamsalai #dagingsalai #asampedas #asampedasmelaka #sambaludangpetai #siputsedut #ayamsalai #cendawankukur #cendawan #beefsandwich

Muhammad Amirul Aiman DALAM DIAM,  ADA YANG MEMERHATI...Pengalaman ketika nak tahu cara l

Muhammad Amirul Aiman

  • 07.02.2018 19:45
  • 5

DALAM DIAM, ADA YANG MEMERHATI. . . Pengalaman ketika nak tahu cara letak benih cendawan.. . . Penat woo masuk kan benih cendawan ni rupanya.. . . Den engat senang jeee, rupanya kalo KESABARAN tak kuat rase nak kluar jee dari bilik tu.. Mane tak nye, beribu botol nak kene buat..haha.. . . Den tengok membe ni macam senang jee buat cendawan, jual sane sini.. Masyukkkk.. . Tapi den nampak yang INDAH-INDAH jeee... Susah nye beliau banting tulang dari start buat sorang2 den tak nampak.. . . Skali den da raseeee, oh.. Sahabat, sungguh kuat semangat mu... Hahaha . . Alhamdulillah, sekarang membe da ade pekerja.. . . Moral of story : jangan tengok yang indah jee... Yang tak indah pon di tengok jgak.. Tak perlu jeles dengan kesenangan orang lain sampai nak santau2 bagai, susah nye org tu nak senang ko tak nampak.. . . P/s : gamba tu membe ambik, dialog tu pon mmbe buat... Tapiiiiiii... Mcm tau2 jee den cakap dalam ati cam tuuuuuu... ๐Ÿ˜‚ ce teka, guwe yang mane? Kuikui #abeman. #cendawan. #taksusahnaksusah. #bukansenangnaksenang.

Cendawan Uni #cendawan #cendawanuni #padangpanjang #westsumatra #sumbarriau #mushro

Cendawan Uni

  • 07.02.2018 19:42
  • 2

#cendawan #cendawanuni #padangpanjang #westsumatra #sumbarriau #mushroom #mushroomlovers #oystermushroom #lingzhi #jamurkancing #organic #organicfood #vegetarian #agriculture #youngfarmers #agropreneur #healthyfood #growyourownfood #farming #urbanfarming #gardening #nature #fungi #morethanmushrooms

Encik Hikayat Phlebopus portentosus is one of the most popular wild edible mushrooms

Encik Hikayat

  • 11.05.2016 18:04
  • 0

Phlebopus portentosus is one of the most popular wild edible mushrooms in Thailand and can produce sporocarps in the culture without a host plant. #phlebopus #malaysia #cendawan #cendawanliar #mikopato