diariluahanhati instagram photo

#

SHAMFZ Production #Repost @diariluahanhati (@get_repost)・・・Korang pernah? Tiba-t

SHAMFZ Production

  • 24.05.2018 18:04
  • 0

#Repost @diariluahanhati (@get_repost) ・・・ Korang pernah? Tiba-tiba bantuan datang dari arah yang tidak pernah kita duga, di saat kita benar-benar memerlukan. Sedarilah, Allah sentiasa bersama kita. 😘 . ✔ Tag Sahabat Tersayang ✔ Silakan Save & Share 🌸 . Nak Quotes & Nasihat Terbaik: Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 Puasa itu bukannya menahan diri dari makan dan minum sahaja..✔ Tag

Diari Hati 💞

  • 22.05.2018 17:51
  • 6

Puasa itu bukannya menahan diri dari makan dan minum sahaja. . ✔ Tag Sahabat Tersayang ✔ Silakan Save & Share 🌸 . Nak Quotes & Nasihat Terbaik: Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 Allahu 😭.✔ Tag Sahabat Tersayang✔ Silakan Save & Share 🌸

Diari Hati 💞

  • 19.05.2018 17:47
  • 7

Allahu 😭 . ✔ Tag Sahabat Tersayang ✔ Silakan Save & Share 🌸 . Nak Quotes & Nasihat Terbaik: Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Husnatan Mohtar regram @diariluahanhatiDoa yang baik-baik. Mohon pada yang Maha Kuasa

Husnatan Mohtar

  • 18.05.2018 02:13
  • 0

regram @diariluahanhati Doa yang baik-baik. Mohon pada yang Maha Kuasa ❤ #diariluahanhati . ✔ Tag Sahabat Tersayang ✔ Turn On Post Notification ✔ Silakan Save & Share 🌸 . Nak Quotes & Nasihat Terbaik: Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend

♏PUTUT PUJO NUGROHO Ngopi tengah malam, sebab ngopi gak harus pagi..➡Jangan lupa bers

♏PUTUT PUJO NUGROHO

Kuala Klawang

  • 15.05.2018 20:30
  • 1

Ngopi tengah malam, sebab ngopi gak harus pagi . . ➡Jangan lupa bersyukur dan bahagia ➡Follow, like, komen, share & support me ➡Sedhayanipun puji kagemanipun Gusti . . #pututpujonugroho #berkaryaaja #berbagirasa #jogjakarta #wongjogja #indonesian #kopi #kopilampung #kopijoss #contentcreatorjogja #coffee #javanese #poetry #poems #poem #dagelan #quotes #kopitia #kopijanda #javalatte #igersmalaysia #igermy #igermalaya #tulisan #diariluahanhati #rindu #followme

MayaIndah77 #Repost @diariluahanhati• • •Sujud selepas lalai,Taubat selep

MayaIndah77

  • 15.05.2018 18:36
  • 1

#Repost @diariluahanhati • • • Sujud selepas lalai, Taubat selepas berbuat dosa. 😢 . ✔ Tag Sahabat Tersayang ✔ Silakan Save & Share 🌸 . Nak Quotes & Nasihat Terbaik: Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 Sujud selepas lalai,Taubat selepas berbuat dosa. 😢.✔ Tag Sahab

Diari Hati 💞

  • 14.05.2018 17:29
  • 3

Sujud selepas lalai, Taubat selepas berbuat dosa. 😢 . ✔ Tag Sahabat Tersayang ✔ Silakan Save & Share 🌸 . Nak Quotes & Nasihat Terbaik: Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 Sucikan hati kita 😭.✔ Tag Sahabat Tersayang✔ Silakan Save &

Diari Hati 💞

  • 10.05.2018 16:57
  • 11

Sucikan hati kita 😭 . ✔ Tag Sahabat Tersayang ✔ Silakan Save & Share 🌸 . Nak Quotes & Nasihat Terbaik: Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

جوليانا عبدالقادر Regrann from @diariluahanhati -  Allahu, deepnya 😭.✔ Tag Sahaba

جوليانا عبدالقادر

  • 07.05.2018 19:24
  • 0

Regrann from @diariluahanhati - Allahu, deepnya 😭 . ✔ Tag Sahabat Tersayang ✔ Silakan Save & Share 🌸 . Nak Quotes & Nasihat Terbaik: Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend - #regrann

Diari Hati 💞 Allahu, deepnya 😭.✔ Tag Sahabat Tersayang✔ Silakan Save & Sh

Diari Hati 💞

  • 07.05.2018 17:27
  • 19

Allahu, deepnya 😭 . ✔ Tag Sahabat Tersayang ✔ Silakan Save & Share 🌸 . Nak Quotes & Nasihat Terbaik: Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Izzaty Saffiai #Repost @diariluahanhati (@get_repost)・・・#TagSahabatKitaCinta

Izzaty Saffiai

  • 07.05.2018 13:58
  • 0

#Repost @diariluahanhati (@get_repost) ・・・ #TagSahabatKita Cintailah dia kerana Allah. Sayangilah dia atas seizin Allah. Tidak ada yang harus dilebih-lebihkan, kerana sesuatu yang berlebihan itu tidaklah pernah berbuah baik. ❤ #diariluahanhati

Diari Hati 💞 #TagSahabatKitaCintailah dia kerana Allah. Sayangilah dia atas seizin

Diari Hati 💞

  • 06.05.2018 17:12
  • 70

#TagSahabatKita Cintailah dia kerana Allah. Sayangilah dia atas seizin Allah. Tidak ada yang harus dilebih-lebihkan, kerana sesuatu yang berlebihan itu tidaklah pernah berbuah baik. ❤ #diariluahanhati

Diari Hati 💞 #TagSahabatKitaHarini dah selawat ke kesayangan? 😊.✔ Tag Sahab

Diari Hati 💞

  • 03.05.2018 17:04
  • 19

#TagSahabatKita Harini dah selawat ke kesayangan? 😊 . ✔ Tag Sahabat Tersayang ✔ Silakan Save & Share 🌸 . Nak Quotes & Nasihat Terbaik: Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 Allahu 😭😭.✔ Tag Sahabat Tersayang✔ Silakan Save & Share

Diari Hati 💞

  • 30.04.2018 17:54
  • 6

Allahu 😭😭 . ✔ Tag Sahabat Tersayang ✔ Silakan Save & Share 🌸 . Nak Quotes & Nasihat Terbaik: Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 Jaga-jaga !.✔ Tag Sahabat Tersayang✔ Silakan Save & Share 🌸

Diari Hati 💞

  • 26.04.2018 17:04
  • 7

Jaga-jaga ! . ✔ Tag Sahabat Tersayang ✔ Silakan Save & Share 🌸 . Nak Quotes & Nasihat Terbaik: Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 #TagSahabatKitaJaga hati baik-baik 💕.Nak quotes & nasihat terbai

Diari Hati 💞

  • 26.04.2018 16:16
  • 36

#TagSahabatKita Jaga hati baik-baik 💕 . Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 Tag sahabat yang paling kita sayang. Moga Allah jaga dan lindungi dia.

Diari Hati 💞

  • 24.04.2018 15:35
  • 68

Tag sahabat yang paling kita sayang. Moga Allah jaga dan lindungi dia. ❤ . Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

 #Repost @diariluahanhati (@get_repost)・・・Hati-hati dalam menja

  • 21.04.2018 23:42
  • 2

#Repost @diariluahanhati (@get_repost) ・・・ Hati-hati dalam menjaga hati. 🤗 #nakluahsikit #diariluahanhati

Diari Hati 💞 Hari Jumaat yang mulia ni dah baca Al Kahfi ke kesayangan? 🤗.✔

Diari Hati 💞

  • 20.04.2018 12:35
  • 1

Hari Jumaat yang mulia ni dah baca Al Kahfi ke kesayangan? 🤗 . ✔ Tag Sahabat Tersayang ✔ Silakan Save & Share 🌸 . Nak Quotes & Nasihat Terbaik: Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

محمد يوسف Allahumma ameen ya rabb 😢.✔ Tag Sahabat Tersayang✔ Silakan S

محمد يوسف

  • 20.04.2018 01:45
  • 0

Allahumma ameen ya rabb 😢 . ✔ Tag Sahabat Tersayang ✔ Silakan Save & Share 🌸 . #diariluahanhati #dakwahlegend #muslim #dua #salah #moslem #kajianpagi #kajianislam #dakwahku #hijrahku #fastabiqulkhairat #Repost @diariluahanhati

Diari Hati 💞 #TagSahabatTersayangTake note, 2 sifat yang membuatkan wanita itu mul

Diari Hati 💞

  • 17.04.2018 16:55
  • 10

#TagSahabatTersayang Take note, 2 sifat yang membuatkan wanita itu mulia 💞 . Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 #TagSahabatKita Menangis tak erti kamu lemah. Luahkanlah segala yang

Diari Hati 💞

  • 14.04.2018 16:32
  • 25

#TagSahabatKita Menangis tak erti kamu lemah. Luahkanlah segala yang terbuku di hati ♥ . Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 #TagSahabatKitaJom sama-sama usaha jadi orang yang paling berakhlak.

Diari Hati 💞

  • 13.04.2018 15:36
  • 9

#TagSahabatKita Jom sama-sama usaha jadi orang yang paling berakhlak. Okay ? . Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 #TagSahabatKita Hmm, andai hubungan dengan pemilik segala Cinta pun d

Diari Hati 💞

  • 11.04.2018 17:12
  • 16

#TagSahabatKita Hmm, andai hubungan dengan pemilik segala Cinta pun dah gagal. Apatah lagi dengan kamu 😐 . Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Bakal Jenazah #Repost ------------------#diariluahanhati #dakwahlegend

Bakal Jenazah

Taman Unity

  • 10.04.2018 16:45
  • 0

#Repost ------------------ #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 #TagSahabatKitaDia adalah bahasa cinta dan rindu. Doalah banyak banya

Diari Hati 💞

  • 10.04.2018 16:42
  • 12

#TagSahabatKita Dia adalah bahasa cinta dan rindu. Doalah banyak banyak ya 😘 . Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

noni kejora #Repost @diariluahanhati (@get_repost)・・・ Beritahu aku,Apa yan

noni kejora

  • 09.04.2018 04:18
  • 0

#Repost @diariluahanhati (@get_repost) ・・・ Beritahu aku, Apa yang lebih syahdu dari rintihan seseorang di sepertiga malam ? Apa yang lebih indah dari pintaan doa di sela sela sujud sepertiga malam ? Apa yang lebih romantis dari bisikan tasbih di sepertiga malam ? Rindu , Pada tadahan doa di sepertiga malam, Tatkala mutiara jernih menitis jatuh pada hamparan sejadah. Pada saat itu, Ada doa yang melangit begitu tinggi. Yang Tuhan kabulkan, apa yang dipinta. Ya Rabb, Izinkan aku untuk bertemu denganmu, Di setiap hari, pada sepertiga malam. Agar rinduku padaMu, Agar rinduku pada kekasihMu, Dapat terubat. ❤ . #diariluahanhati #dakwahlegend

MayaIndah77 #Repost @diariluahanhati• • •#TagSahabatKita.إذا الشي

MayaIndah77

  • 08.04.2018 18:53
  • 0

#Repost @diariluahanhati • • • #TagSahabatKita . إذا الشي من نصيبك، ما يكون لغيرك 🌸 . If something is destined for you, never in a million years will it be for somebody else. 💕 Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 #TagSahabatKita Moga kita juga termasuk dalam golongan orang yang ben

Diari Hati 💞

  • 08.04.2018 17:07
  • 4

#TagSahabatKita Moga kita juga termasuk dalam golongan orang yang benar-benar mencintai Allah 💕 . Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 #TagSahabatKitaDoa dalam diam ialah bisikan malam yang tiada siapa me

Diari Hati 💞

  • 07.04.2018 17:22
  • 14

#TagSahabatKita Doa dalam diam ialah bisikan malam yang tiada siapa mendengar. Tapi gemanya, mampu menembusi pintu langit 💝 . Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 #TagSahabatKita Allahu deepnya 😭😭.Nak quotes & nasihat terbai

Diari Hati 💞

  • 06.04.2018 17:49
  • 18

#TagSahabatKita Allahu deepnya 😭😭 . Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 #TagSahabatKita Teruskan berdoa, berusaha & berbaik sangka pada Allah

Diari Hati 💞

  • 05.04.2018 17:25
  • 14

#TagSahabatKita Teruskan berdoa, berusaha & berbaik sangka pada Allah 💕 . Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 #TagSahabatKitaWalau apa pun berlaku, jangan pernah putus harapan den

Diari Hati 💞

  • 04.04.2018 16:43
  • 35

#TagSahabatKita Walau apa pun berlaku, jangan pernah putus harapan dengan rahmat dan kasih sayang Allah. Have faith ! 😘 . Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 #TagSahabatKita Cuba dulu okay? 😊.Nak quotes & nasihat terbaik :

Diari Hati 💞

  • 01.04.2018 16:11
  • 30

#TagSahabatKita Cuba dulu okay? 😊 . Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 #TagSahabatKitaBeritahu aku,Apa yang lebih syahdu dari rintihan sese

Diari Hati 💞

  • 31.03.2018 17:54
  • 4

#TagSahabatKita Beritahu aku, Apa yang lebih syahdu dari rintihan seseorang di sepertiga malam ? Apa yang lebih indah dari pintaan doa di sela sela sujud sepertiga malam ? Apa yang lebih romantis dari bisikan tasbih di sepertiga malam ? Rindu , Pada tadahan doa di sepertiga malam, Tatkala mutiara jernih menitis jatuh pada hamparan sejadah. Pada saat itu, Ada doa yang melangit begitu tinggi. Yang Tuhan kabulkan, apa yang dipinta. Ya Rabb, Izinkan aku untuk bertemu denganmu, Di setiap hari, pada sepertiga malam. Agar rinduku padaMu, Agar rinduku pada kekasihMu, Dapat terubat. ❤ . @dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 #TagSahabatKitaBeruntunglah kepada siapa yang masih mempunyai ibubapa

Diari Hati 💞

  • 30.03.2018 16:19
  • 13

#TagSahabatKita Beruntunglah kepada siapa yang masih mempunyai ibubapa. Semasa mereka masih bernafas ni, hargai dan hormatilah mereka 😘 . Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 #TagSahabatKitaHmm, kita dah berapa lama? 😭😭.Nak quotes & nas

Diari Hati 💞

  • 28.03.2018 16:27
  • 3

#TagSahabatKita Hmm, kita dah berapa lama? 😭😭 . Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 #TagSahabatKitaKorang pernah rasa? Tabahlah, ujian yang hebat buat h

Diari Hati 💞

  • 26.03.2018 17:03
  • 26

#TagSahabatKita Korang pernah rasa? Tabahlah, ujian yang hebat buat hambaNya yang kuat. Berdoalah moga Allah beri kekuatan. 😢 . Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 #TagSahabatKitaPelihara kehormatanmu wahai bidadari dunia, moga Syurg

Diari Hati 💞

  • 25.03.2018 16:34
  • 11

#TagSahabatKita Pelihara kehormatanmu wahai bidadari dunia, moga Syurga untuk kita. Ameen ya rabb ❤ . Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 #TagSahabatKita Ingat, esok belum tentu ada buat kita. Jangan tangguh

Diari Hati 💞

  • 24.03.2018 17:12
  • 6

#TagSahabatKita Ingat, esok belum tentu ada buat kita. Jangan tangguh untuk bertaubat. . Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 ◆ #TagSahabatKitaNah, ini jawapan bagi yang tanya sis tips nak move

Diari Hati 💞

  • 24.03.2018 10:26
  • 37

#TagSahabatKita Nah, ini jawapan bagi yang tanya sis tips nak move on, tips nak lupakan 'crush', tips nak lupakan kekasih hati, tips segala tips yang sama waktu dengannya. Jawapannya mudah, banyakkan INGAT MATI. 😢 . Nak Quotes & Nasihat Terbaik: Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 #TagSahabatKitaBagaimana mungkin kita mempersoal doa tidak dimakbulka

Diari Hati 💞

  • 23.03.2018 17:00
  • 6

#TagSahabatKita Bagaimana mungkin kita mempersoal doa tidak dimakbulkan, andai berdoa pun jarang-jarang. Hmm, muhasabah 😭😭 . Nak Quotes & Nasihat Terbaik: Follow @dakwahlegend Follow @dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 #TagSahabatKita  Allahu 😭😭.Nak quotes & nasihat terbaik :Foll

Diari Hati 💞

  • 23.03.2018 13:12
  • 18

#TagSahabatKita Allahu 😭😭 . Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 #TagSahabatKitaDi saat Allah masih belum makbulkan doamu, maka Allah

Diari Hati 💞

  • 22.03.2018 16:52
  • 32

#TagSahabatKita Di saat Allah masih belum makbulkan doamu, maka Allah sedang merancang sesuatu yang lebih baik untukmu. Bersangka baiklah 😘 . Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 #TagSahabatKitaHati manusia ni berbolak-balik sifatnya. Tak mustahil

Diari Hati 💞

  • 21.03.2018 17:50
  • 52

#TagSahabatKita Hati manusia ni berbolak-balik sifatnya. Tak mustahil hari ni dia suka kau, esok dia suka orang lain pulak. So jangan berharap sangat dengan manusia, mintalah pada Dia sang pemilik hati yang hakiki. 😘 . Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 #TagSahabatKita.إذا الشي من نصيبك، ما يكون لغ

Diari Hati 💞

  • 20.03.2018 15:32
  • 21

#TagSahabatKita . إذا الشي من نصيبك، ما يكون لغيرك 🌸 . If something is destined for you, never in a million years will it be for somebody else. 💕 Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

NAVIFORCE by ML WATCHSHOP Tulis caption ig suruh ingat Allah, tapi masa solat still ingat media

NAVIFORCE by ML WATCHSHOP

  • 19.03.2018 17:13
  • 0

Tulis caption ig suruh ingat Allah, tapi masa solat still ingat media sosial, ingat benda lain semua. Hmm, jangan persoalkan kenapa kau tak tenang. 😪 . ✔ Tag Sahabat Tersayang ✔ Silakan Save & Share 🌸 . #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 Move on jelah, buat apa nak sedih lama-lama. Percayalah ramai lagi yan

Diari Hati 💞

  • 19.03.2018 16:50
  • 41

Move on jelah, buat apa nak sedih lama-lama. Percayalah ramai lagi yang hargai awak 😘 Turn On Notification 😘 Tag Sahabat Tersayang 💞💞 . Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 #TagSahabatKitaWalau apapun yang berlaku, bersyukurlah. Ujian yang he

Diari Hati 💞

  • 18.03.2018 16:47
  • 58

#TagSahabatKita Walau apapun yang berlaku, bersyukurlah. Ujian yang hebat buat jiwa jiwa yang kuat. 😘 . Turn On Notification 😘 Silakan save & share 💞 Nak quotes & nasihat terbaik : Follow @Dakwahlegend Follow @Dakwahlegend #diariluahanhati #dakwahlegend

Diari Hati 💞 ◆ #TagSahabatKitaPernahkah engkau merasakan penatnya hidup ?Ketika

Diari Hati 💞

  • 18.03.2018 12:47
  • 32

#TagSahabatKita Pernahkah engkau merasakan penatnya hidup ? Ketika air mata tak sanggup lagi melukiskan bebananmu. Ketahuilah, Saat itu Allah sedang menunjukkan cintaNya padamu. Cinta yang pernah Allah berikan pada Rasulullah Muhammad ﺻﻠﻰ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭﺳﻠﻢ dengan ujian dari kaum kafir. Cinta yang sama, yang pernah Allah tanamkan di hati para nabi melalui ujian. Meski bentuknya tidak sama, tapi itu adalah bahagian dari cinta Allah. Ketahuilah, Allah bebankan masalah di hidupmu, agar engkau menunduk sujud padaNya. Allah calitkan kepedihan di qalbmu, agar ada air mata yang mengalir kerana mengingatiNya. Allah letakkan kesempitan dihatimu agar engkau mengingatNya, dapat melapangkan hati. Kerana Allah mencintai setiap doa, sujud dan rintihanmu padaNya. Saat itu juga Allah sedang menantimu untuk merayu. Merayu belas kasih dan cintaNya. Kerana setiap ujian adalah bentuk cinta dariNya. ❤ By @dakwahlegend #repostbydiariluahanhati #dakwahlegend #diariluahanhati