Инстаграм sabariahkhairuddin

Stories
2 Story shares

Новые фотографии CheBa 🇲🇾

Advertise
CheBa 🇲🇾 Mr. Sim kata sedap tapi kena kurangkan sikit lagi kepedasan iteww...me
0
Mr. Sim kata sedap tapi kena kurangkan sikit lagi kepedasan iteww...menyenggau jugak la mkn tadi...😆🤣 . . Ayam Goreng Ala Korea . ==================== . . . Bahan2 ayam (Ayam Goreng). . 10-15 ketul ayam bahagian drummet (CheBa guna apa yg ada jer) 6 ulas bawang putih, dikisar halus 3 cm halia dikisar halus 1 sdb serbuk lada hitam 1sdb gula perang 1/4 sk garam Bahan2 B (Digaul). . 1/2 cawan tepung gandum 1/2 cawan tepung jagung Bahan2 C (Sos). . 2 sdb cili kisar 4 sdb sos cili 2 sdb sos tomato 2 sdb madu 2 sdb gula perang 1 sdb jus lemon 3 ulas bawang putih, ditumbuk lumat Garam dan lada sulah secukupnya Cara-cara:. . 1. Ayam Goreng: Satukan bahan2 A. Gaul sebati dan perap selama 10 minit. 2. Salutkan ayam yg sudah diperap dgn bahan2 B lalu goreng garing. Ketepikan. 3. Sos: Didlm kuali lain, panaskan 1 sdb minyak. Tumis bawang putih hingga wangi. 4. Masukkan cili kisar dan tumis hingga pecah minyak. 5. Masukkan baki bahan2 C. Gaul sebati. Tambah garam dan lada sulah. 6. Masukkan ayam goreng dan kacau sebati. 7. Akhir sekali tabur bijan yg disangai dan hirisan daun bawang. 8. Sedia dihidang. #ayamgorengkorea #ayamgorengpedaskorea #homemade #foodlover #foodstagram #dapurCheBa Смотреть полностью
CheBa 🇲🇾 Menu hari ni ayam guring pedas korea🍗🌶️...masakan kampung hala
Myeong-dong
0
Menu hari ni ayam guring pedas korea🍗🌶️...masakan kampung halaman CheBa😆🤣Selamat berbuka semuaaa...😚😚 . . . . . #ayamgorengkorea #ayamgorengpedaskorea #homemade #foodlover #foodstagram #dapurCheBa Смотреть полностью
CheBa 🇲🇾 Masak apa hari ni?CheBa buat kuih cara berlauk...Dari awal Ramadan lg
0
Masak apa hari ni? CheBa buat kuih cara berlauk...Dari awal Ramadan lg godaan demi godaan...Lepas sorg, sorg dok buat...mana boleh tahan...gigih pi beli acuan 😅😆🤣🤣CheBa guna resipi yg kak Roy @71keroroyz penah share sebelum ni...tenkiu kak 😘😘 . . . . . #kuihcaraberlauk #kuihcaraberlaukayam #kuihcara #homemade #foodlover #foodstagram #dapurCheBa Смотреть полностью
CheBa 🇲🇾 Assalamualaikum...Selamat pagi semuaa...Maaf, tempahan ditutup...Ku
0
Assalamualaikum... Selamat pagi semuaa... Maaf, tempahan ditutup... Kualiti diutamakan bukan kuantiti...✌️ . . . . . #closedorder #keklapissarawak #keklapis #premiumkeklapis #homemade #foodlover #foodstagram #dapurCheBa Смотреть полностью
CheBa 🇲🇾 Buah pelam masak sebijik diluar pagar...buat apa guna galah kalu buleh
0
Buah pelam masak sebijik diluar pagar...buat apa guna galah kalu buleh petik guna tangan...🤭😆Dengan sebijik pelam jadilah "Mango Panna Cotta' resipi kak nurul @nurui_pan ...tenkiu kak nurul 😘😘😘...Resipi hangpa pi la cari kat umah kak nurul naa...letih la nak taip...😆😅 . . . . . #mangopannacotta #pannacotta #dessert #homemade #foodlover #foodstagram #dapurCheBa Смотреть полностью
CheBa 🇲🇾 Dugaan membaking awai pagi...bau dia ish ish ish...😅😆Orderan dar
0
Dugaan membaking awai pagi...bau dia ish ish ish...😅😆Orderan dari kak @cda_ adinda dua ketoi beronis meletop top top dan seketoi cik pelangi warna warni di aidilfitri...Tenkiu kak repeat order😘😘Tunggu suami blk baru CheBa pi pos na kak...😉😘 . . Resipi beronis Diva Sintok @cheta_78 mmg buat org teringat2...padu baq hang...😅😆😂🤭😘😘❤️❤️ . . . . . #brownies #fudgebrownies #keklapisrainbowcheese #keklapissarawak #keklapis #premiumkeklapis #sayajual #homemade #foodlover #foodstagram #dapurCheBa Смотреть полностью
CheBa 🇲🇾 Assalamualaikum semuaaa...Saja nak share keratan rentas si 🌈 harit
0
Assalamualaikum semuaaa... Saja nak share keratan rentas si 🌈 haritu... . . . . . #keklapisrainbowcheese #keklapissarawak #keklapis #premiumkeklapis #sayajual #homemade #foodlover #foodstagram #dapurCheBa Смотреть полностью
CheBa 🇲🇾 Haus yakmattt hari ni...🤤🤤 ..Air Sirap Bandung Soda Cincau==
0
Haus yakmattt hari ni...🤤🤤 . . Air Sirap Bandung Soda Cincau =========================. Sumber resipi: @valet.makan . Bahan2: Cincau Aiskrim soda (air gas) Susu cair Sirap Ais .. *Potong Cincau ikut suka. *Masukkan aiskrim soda. *Masukkan susu cair sambil kacau x nak bg dia berketul berbintil2. *Masukkan ais, masukkan sirap (agak2 jer), kacau sebati. *Siappp... Смотреть полностью
CheBa 🇲🇾 Corak apa tah...idea yilek...buleh la kot no...😅 .....#keklap
0
Corak apa tah...idea yilek...buleh la kot no...😅 . . . . . #keklapissurimi chiko #keklapissarawak #keklapis #premiumkeklapis #sayajual #homemade #foodlover #foodstagram #dapurCheBa Смотреть полностью
CheBa 🇲🇾 Alhamdulillah 🤲...Pagi ni ujan...Pelangi pagi pun muncul...🌈❤
0
Alhamdulillah 🤲...Pagi ni ujan...Pelangi pagi pun muncul...🌈❤️ . . . . . #keklapisrainbowcheese #keklapis #keklapissarawak #premiumkeklapis #kekraya #homemade #sayajual #foodlover #foodstagram #dapurCheBa Смотреть полностью
CheBa 🇲🇾 Sepraissss🎁🎉..Yaa mmg seprais sgt smlm 🤭😂😅...Ya Allah,
0
Sepraissss🎁🎉..Yaa mmg seprais sgt smlm 🤭😂😅...Ya Allah, tidak ku sangka tidak ku duga...lain ditunggu lain yg tiba🙈...Hampir sebulan berlalu tapi masih dpt hadiah...bantal siap ada gambaq lg from Sintok with ❤️...tenkiu so much kak Ta @cheta_78 😘😘I'm lobittt...❤️❤️ . . . . . #birthdaypresent #birthdayCheBa #aprilbabies #alhamdulillah Смотреть полностью
CheBa 🇲🇾 Mak2 semua dah siap masak ke?CheBa mcm biasa laa masak simple2 jer...
0
Mak2 semua dah siap masak ke? CheBa mcm biasa laa masak simple2 jer...tinggal berdua jer pun ni haa...budak sorg tu puasa yang yok...🤭😅😂 . . . . . #bombolini #frozendough #resipipjj #homemade #foodlover #foodstagram #dapurCheBa Смотреть полностью
CheBa 🇲🇾 Selamat berbuka semuaa...🙋 .....#2Ramadan1440H #mangosmoothie
0
Selamat berbuka semuaa...🙋 . . . . . #2Ramadan1440H #mangosmoothie #homema de #foodlover #foodstagram #dapurCheBa Смотреть полностью
CheBa 🇲🇾 Baru masuk 2 Ramadan dah pening memikir menu apa nak masak😬...Sudah
0
Baru masuk 2 Ramadan dah pening memikir menu apa nak masak😬...Sudahnya buat bubur lambuk jer merangkap sahur sekali🙈😅... . . . . . #2Ramadan1440H #buburlambuk #homemade #foodlover #foodstagram #dapurCheBa Смотреть полностью
CheBa 🇲🇾 Org lain sibuk buat persiapan utk posa esok...yg CheBa sibuk dok buat
0
Org lain sibuk buat persiapan utk posa esok...yg CheBa sibuk dok buat ketayap poleles😅😆🤣...Amacam Kinah @ummikitchen88 ,pass dak?🙈😂 . . . . . #kuihketayap #kuihdadar #homemade #foodlover #foodstagram #dapurCheBa Смотреть полностью
CheBa 🇲🇾 Selamat berhujung minggu semuaaa...🙋Selesai membuat pengeposan😬.
0
Selamat berhujung minggu semuaaa...🙋Selesai membuat pengeposan😬... Yaa CheBa buat lagiii beronis resipi ticer @cheta_78 atas permintaan seseorg...just for youuu...you know who you are...😘😘 . . . . . #fudgebrownies #brownies #homemade #foodlover #foodstagram #dapurCheBa Смотреть полностью
CheBa 🇲🇾 Alhamdulillah 🤲Black panther smlm dah selamat di pos...T.q kak In
0
Alhamdulillah 🤲 Black panther smlm dah selamat di pos... T.q kak Ina😘😘...nak mkn sebelum posa katanya...🤗🤗Oleh kerana kak Ina order sebiji kek, jadi CheBa x boleh nak share keratan rentasnya...🤭😅 . . Oh yaa, CheBa dah menerima tempahan utk hari raya...yg berminat boleh DM CheBa...tempahan ditutup pada 15 May 2019...boleh klik #keklapisbyCheBa utk tgk kek lapis yg CheBa buat utk jualan.😉 . . . . . #keklapisblackpanther #keklapis #keklapissarawak #premiumkeklapis #sayajual #homemade #foodlover #foodstagram #keklapisbyCheBa Смотреть полностью
CheBa 🇲🇾 Lepas melapih tadi terus godek2 buat brownies pulak 🙈😆...kak ida
0
Lepas melapih tadi terus godek2 buat brownies pulak 🙈😆...kak ida @edafata ,xdan dah nak tunggu esok 🤣🤣...resipi ticer ku syg @cheta_78 mmg ohsem...🤭😘😘 . . . . . #fudgybrownies #brownies #homemade #foodlover #foodstagram #dapurCheBa Смотреть полностью
CheBa 🇲🇾
💍Mrs. Sim 💖Food Lover 🍰An Amateur Baker #CheBajualkeklapissarawak
...
804
Подписок
2562
Подписчиков
837
Постов